Testimonials


Naar aanleiding van een blessure in 2015 ben ik in de praktijk van van Duursen behandeld. Mede door deze behandelingen kon ik weer optimaal presteren en is mijn lichaam weer in balans.

Maaike Brandwagt, Nederlands kampioen baanwielrennen ploegenachtervolging 2013 en 2018

In 2016 heb ik voor Nederland deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit had ik nooit gered zonder de hulp van een aantal mensen onder wie mijn osteopaat Jeroen van Duursen. Zijn manier van werken EN samenwerken zorgen ervoor dat ik optimaal presteer en blessurevrij blijf. Voor mij is hij de beste osteopaat omdat hij vakkennis combineert met een prettige manier van omgaan. 

Uschi Freitag, 3-voudig medaille winnares EK schoonspringen

In 2016 raakte ik geblesseerd aan mijn knie waardoor ik er een heel wegseizoen uit heb gelegen. Tijdens deze periode ben ik bij Jeroen terecht gekomen waarna ik door hem behandeld ben. Door zijn professionaliteit en prettige manier van behandelen ben ik nu weer terug in topconditie.
Sabrina Stultiens, wielrenster Team Sunweb: wereldkampioene ploegentijdrit wielrennen 2017, Europees kampioene in 2014

Toen ik in oktober 2011 last had van mijn voet ben ik voor de eerste keer behandeld door Jeroen. Het probleem is snel aangepakt en mede daardoor kon ik de training weer vlot hervatten. Een maand later won ik het Nederlands Kampioenschap korte cross in Tilburg. Sindsdien kom ik regelmatig bij Jeroen voor een check-up. Hij is deskundig, werkt nauwgezet en in een rustige ambiance. Ik heb na afloop altijd het gevoel dat mijn lijf weer in balans is.
Anne van Es- van de Hurk, meervoudig Nederlands Kampioen crosslopen


Trainen om je top vorm te behalen heb je in eigen handen. Ook dit jaar was ik op het juiste moment in " top vorm " maar door een onoplettendheid kwam ik hard ten val. De gevolgen leken mee te vallen maar daags nadien kon ik zelfs de gelosten niet meer volgen, het gevoel van conditie was goed maar de benen blokkeerden volledig. Na een intensieve behandeling bij Sportplein Eindhoven die de opgelopen blokkades in rug en nek door de val deed verdwijnen kon ik de week erna op het Europees kampioenschap de massasprint winnen. Zo werd het voor mij duidelijk dat alles in het lichaam mee helpt aan de uiteindelijke prestatie

Wouter Wippert, wielrenner Winnaar bronzen medaille EK 2012 - In 2016 en 2017 werd Wippert tweede op het Nederlands Kampioenschap op de weg. 

Na diverse jaren zonder echte blessures raakte ik in 2013 voor het eerst echt langdurig geblesseerd. Na diverse behandelaars te hebben bezocht ben ik via een collega-hardloopster bij Jeroen van Duursen terecht gekomen. Ik kon snel terecht en dat wil je als topsporter graag horen. Jeroen kijkt verder dan alleen de plaats van de blessure en zoekt in het hele lichaam naar de oorzaak van de blessure. Daarnaast heeft hij een breed netwerk waardoor hij snel kan schakelen met andere disciplines. Hij doet er alles aan om het probleem op te lossen, hij is erg betrokken! De prettige en rustige sfeer maken dat je ontspannen "in behandeling bent".

Merel de Knegt, meervoudig Nederlands Kampioene 10 kilometer en halve marathon


Proftennissers spelen wekelijks veel wedstrijden en reizen daarvoor de hele wereld over. Zowel het spelen als het reizen is erg belastend voor het lichaam en er is vaak relatief weinig tijd voor herstel. Daarom is het voor mij essentieel om zo effectief mogelijk (preventief) behandeld te worden wanneer ik een week in Nederland ben. Dry-needling is hiervoor de uitkomst. Manueel therapeut Joost Haaksman is hierin gespecialiseerd en mijn ervaring is dat spierspanning d.m.v. dry-needling veel sneller wordt weggehaald dan met masseren/behandelen. Met een dun naaldje kan namelijk de bron van de spanning, vaak wat dieper onder de huid gelegen, worden aangepakt. Een plek waar een fysiotherapeut soms niet bij kan om het los te maken. Kortom, het is erg effectief en het heeft mij al van voet tot nek geholpen!

Miliaan Niesten, proftennisser top 10 van NL en top 500 van de ATP- wereldranglijst.


Sinds ik mijn sport serieuzer en "professioneler" ben gaan benaderen heeft Sportplein Eindhoven mij min of meer onder zijn hoede genomen waar het om blessure preventie en behandeling gaat. Dit helpt mij met mijn zelfvertrouwen en geeft rust omdat ik weet dat ik altijd terecht kan bij iemand die ook weet hoe ik er fysiek voor sta. Zo gebeurde het dat ik een week voordat ik op trainingsstage zou gaan een fikse enkelblessure opliep. Doordat ik meteen terecht kon, ben ik nog op trainingsstage gekund. Daardoor heb ik toch een groot deel van de doelen van die twee weken kunnen realiseren. In de 2 weken na terugkomst heb ik, met een goed getapete enkel heb ik 2x mijn werp PR kunnen verbeteren.
Nina de Poorter, 2012 zilver Nederlands kampioenschap discus meisjes-2012 goud Brabants kampioenschap discus-top 5 Nederland

Bijna dagelijks ben ik te vinden op de atletiekbaan van Eindhoven Atletiek. Inmiddels kom ik al een aantal jaren bij Jeroen van Duursen en ben ik erg tevreden over de manier van behandelen. Ik merk dat er ervaring is op het gebied van werken met topsporters, dit onderscheidt Osteopathie van Duursen. Preventief kom ik regelmatig voor een check-up, hierbij wordt heel je lichaam goed gecheckt en precies gedaan wat nodig is.
Sacha van Agt, 100 / 200 meter sprintster 


Ik ga al jaren naar de praktijk van Jeroen van Duursen en ben zeer tevreden met de behandelingen, begeleiding en gastvrijheid binnen de praktijk. Ik voel me altijd als herboren als ik de praktijk verlaat en heb afgelopen seizoen binnen het schoonspringen mijn beste prestaties ooit neergezet mede dankzij de behandelingen van Jeroen. Ik zou het iedereen aanraden hier langs te gaan!
Yorick de Bruijn, Nederlands Kampioen Schoonspringen

Zes dagen per week trainen in combinatie met lange competitieweken betekent soms dat ik last heb van kleine blessures. Samen met de fysiotherapeuten van Topsupport Eindhoven zorgt Job dat ik door kan blijven springen.
Inge Jansen, Nederlands Kampioen Schoonspringen
Ik merk dat mijn spelers na een behandeling sneller herstellen, minder klachten hebben en frisser op trainingen en in wedstrijden acteren. Voorgaande levert een grote positieve bijdrage aan onze resultaten. Aangevuld met de enorme betrokkenheid en warme persoonlijkheid van Jeroen, maakt het dat wij erg graag gebruik maken van zijn kennis en kunde en na elke behandeling weer energiek het veld op kunnen stappen.

Guillaume van Wilgen, voetbaltrainer / coach Brabantia Eindhoven

Mijn naam is Bianca. Ik ben 38 jaar en in oktober 2010 kreeg ik voor het eerst te maken met pijn aan mijn rug. Een vriendin vertelde me dat je tegenwoordig zonder verwijzing een afspraak bij een fysiotherapeut kan maken. Dat heb ik uiteraard direct gedaan. De volgende dag kon ik al terecht. Na een uitvoerig gesprek en een uitgebreid onderzoek, bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn. Diagnose: instabiliteit!
Zelf had ik nog nooit van gehoord, maar de fysiotherapeut legde het uit als een verminderd vermogen om op tijd je rugspieren aan te spannen bij sommige onverwachte bewegingen. De spieren reageren in dat geval niet op tijd, met als gevolg dat het dan in je rug kan schieten. Wanneer je hier niets aan doet kan dit vaker gebeuren en ook de herstelperiode zal dan langer worden.
De remedie is simpelweg het trainen van de onderrug. Er was echter nog sprake van 2 andere factoren die een goede training zouden hinderen. Eén ervan was de stand van mijn voeten. De fysiotherapeut concludeerde dat het verstandig was om eens langs een podotherapeut te gaan.Ook dit heb ik gedaan en ik draag nu zooltjes waardoor de zogenaamde statiek van mijn rug verbeterd is.
Om lekker en pijnvrij te kunnen sporten ben ik, en dat was de tweede beperkende factor, eigenlijk te zwaar. Iedere kilo sleep je mee en uiteraard is ook dat belastend voor je rug. Tijd voor actie. Via de dietiste van Sportplein Eindhoven heb ik een speciaal voor mij uitgewerkt voedingsadvies gekregen. Een prima advies, getuige de 8 kilo die de weegschaal inmiddels minder aangeeft
Om mijn rugspieren sterker te maken heb ik onder begeleiding van de fysiotherapeut een heel schema van (kracht) trainingen afgewerkt.Ook met prima resultaat. De rugklachten zijn verdwenen.
Om kort te gaan: ik voel me heerlijk! Ik loop 2 keer per week hard, de kilo's vliegen eraf, en mijn rug? In prima conditie!