Erik Biemans

Erik Biemans

Over Erik

Mijn naam is Erik Biermans en sinds 2022 ben ik werkzaam in Sportplein Eindhoven als psychosomatisch fysiotherapeut i.o. en als fasciatherapeut.

De positieve sfeer binnen het team en de goede begeleiding bij mijn blessures maken dat ik enthousiast ben geworden om hier zelf te gaan werken. In mijn vrije tijd houd ik ervan om veel te sporten, met vrienden af te spreken of samen te zijn met familie.

Opleiding / loopbaan

In mijn 23 jaar ervaring als fysiotherapeut in verschillende praktijken heb ik veel ervaring en kennis opgedaan. Hierbij ligt mijn huidige interesse en expertise vooral op het gebied van psychosomatiek.

Hierbij kijk en begeleid ik de patiënt op een biopsychosociale manier. Dat wil zeggen dat ik kijk naar de oorzaak achter de klacht. Vooral wanneer klachten langdurig aanwezig zijn , of steeds terugkeren zonder duidelijke oorzaak kunnen er op de achtergrond mechanismen zijn die de genezing van het lichaam vertragen en/ of saboteren.  Ook wanneer herstel niet meer mogelijk is kan ik helpen om hier mee om te leren gaan.

Ik maak hierbij gebruik van verschillende mogelijkheden zoals positieve gezondheid ( iPH) , ademhalingstherapie, ontspanning mindfulness, haptonomie, NLP en lichaamsbewustwording. Hierbinnen pas ik technieken toe die voortkomen uit oa. Cognitieve GedragsTherapie ( CGT ), Rationeel Emotieve Therapie ( RET ) en Acceptance and Commitment Therapy ( ACT ).

Bij de wat minder gecompliceerde klachten pas ik voornamelijk mijn kennis en vaardigheden toe met oa. dry needling, fasciatherapie, mobilisaties, taping en oefentherapie.

Als mens ben ik oprecht geïnteresseerd, open minded en vind ik het belangrijk om op een gelijkwaardige manier samen met de patiënt de uitdaging aan te gaan om tot een betere gezondheid te komen.  Hierbij ken ik inmiddels ook mijn eigen grenzen als therapeut en werk ik graag samen met collega’s binnen en buiten mijn vakgebied. Voor mij staat de patiënt hierin centraal!

'Ik werk graag samen met collega's buiten mijn vakgebied'

Afspraak maken?

Contact ons via onderstaande formulier of bel 040-7600090.