Manuele Therapie bij Sportplein Eindhoven

IMG_9037(2)

Wat is manuele therapie?

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Onze werkwijze

Na een anamnese (vraaggesprek) wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan en wordt er gekeken naar de stand van het lichaam en naar de beweeglijkheid van gewrichten. Ook de kracht en de spanning van de spieren wordt hierin meegenomen.

Na het onderzoek volgt een conclusie waarna in overleg met de patiënt een behandelplan wordt opgesteld; Tevens wordt er gekeken of er ook andere disciplines moeten worden ingeschakeld, zoals een sportfysiotherapeut, podotherapeut of osteopaat.

'Vaak zijn beperkingen in gewrichten mede een oorzaak voor blessures aan spieren en pezen'

Veel voorkomende klachten die door de manueel therapeut worden behandeld:

  • Hoofd- en nekpijn
  • Blokkeringen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen 
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek

Vaak zijn beperkingen in gewrichten mede een oorzaak voor blessures aan spieren en pezen. De manueel therapeut zorgt er dan ook voor dat u zo optimaal mogelijk beweegt en hierdoor blessure vrij kan blijven sporten.

Een behandeling manuele therapie wordt vergoed door de zorgverzekering indien er sprake is van een aanvullende verzekering.

Afspraak maken?

Contact ons via onderstaande formulier of bel 040-7600090.