Femke van Moorsel

IMG_8987

Over Femke

Ik ben Femke, (psychosomatisch) fysiotherapeut en leefstijlcoach binnen Sportplein Eindhoven. Tot enkele jaren geleden heb ik fanatiek getraind bij Eindhoven atletiek. Hierdoor ben ik met Sportplein Eindhoven in aanraking gekomen. 

De positieve sfeer binnen het team en de goede begeleiding bij mijn blessures maken dat ik enthousiast ben geworden om hier zelf te gaan werken. In mijn vrije tijd houd ik ervan om veel te sporten, met vrienden af te spreken of samen te zijn met familie.

Opleiding / loopbaan

In 2020 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Fontys in Eindhoven. Ik heb een passie voor gezond leven en van daaruit heb ik me na mijn afstuderen snel gaan specialiseren tot leefstijlcoach. Sinds een aantal maanden voer ik nu de gecombineerde leefstijlinterventie uit, om mensen te helpen naar een duurzame leefstijlverandering. Meer hierover vind je op deze pagina >>

Vanuit deze brede blik op gezondheid is mijn interesse voor psychosomatische fysiotherapie steeds meer gaan groeien. Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft meer aandacht voor zowel de fysieke als geestelijke aspecten die de kwaliteit van leven beïnvloeden. In 2023 rond ik de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut af.

Mijn werkdag is geslaagd, wanneer ik merk dat ik bij patiënten heb kunnen bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven, omdat de klachten zijn verminderd.

Dit kan zijn op gebied van een sportspecifieke revalidatie, maar ook doordat patiënten zelf zijn/ haar belasting en belastbaarheid in evenwicht hebben kunnen brengen. Deze diversiteit in mijn baan spreekt me erg aan.

Aangezien ik jaren bij Eindhoven Atletiek heb gesport voelt het werken bij Sportplein Eindhoven voor mij als thuiskomen. De ruime mogelijkheden voor revalidatie in zowel de sportzaal als de atletiekbaan buiten, maakt dat iedere patiënt op zijn/ haar niveau optimaal kan revalideren.

Daarnaast is het prettig om in een multidisciplinair team te werken omdat je zo de mogelijkheid hebt om in samenwerking met je collega’s de meest optimale behandeling te kiezen voor de patiënt.

'Ik wil bijdragen aan
een verbeterde
kwaliteit van leven'

Afspraak maken?

Contact ons via onderstaande formulier of bel 040-7600090.