Maaike Caelers

Podotherapie 2x

Over Maaike

Mijn naam is Maaike, ik ben 33 jaar en kom uit Weert. Ik ben Leefstijlcoach en pilates instructrice bij Sportplein Eindhoven.
In mijn vrije tijd ben ik graag creatief, sportief of praktisch gezond in de keuken bezig. 
 

Opleiding / loopbaan

In het verleden ben ik professioneel triatleet geweest. Wat mij de hele wereld heeft doen laten zien, inclusief de Olympische spelen in Londen waar ik aan deel heb mogen nemen. 

Tijdens en na mijn sportcarrière heb ik gestudeerd aan Fontys Sporthogeschool met als richting Sport en gezondheid.  Na dat ik mijn hbo-diploma heb gehaald heb ik de post-hbo BLCN Leefstijl coaching afgerond.
 

Ik verzorg de gecombineerde leefstijl interventie op Sportplein. Mensen helpen met een gezondere leefstijl. Want topsporter of niet, alles begint met een eerste kleine stap in je gedrag om tot mooie resultaten te komen. 

Mijn werkdag is geslaagd als ik samen met mijn patiënt een plan opgezet heb dat succes vol kan worden volbracht. 
 
Samen met de patiënt kijk ik naar waar hij of zij iets wil veranderen in zijn of haar leefstijl. Daarvoor maken we dan een plannetje zodat de patiënt duidelijk weet wat hij of zij moet doen.  De patiënt beslist zelf welk facet (beweging, voeding, stress, ontspanning, slaap) hij of zij in wil veranderen.
 
Ik vind het interessant om te zien hoe elke lichaam anders is. Waarom komt de ene gemakkelijk op een gezond gewicht en de andere niet.  De verantwoordelijkheid en touwtjes ligt in de patiënt zijn handen. Ik heb een adviserende rol. Stapje bij beetje ontstaat er een gezondere leefstijl. Er is heel veel mogelijk! ‘Waar een wil is, is een weg!’
'Waar een wil is, is een weg!'

Afspraak maken?

Contact ons via onderstaande formulier of bel 040-7600090.