Psychosomatische fysiotherapie bij Sportplein Eindhoven

De psychosomatische fysiotherapeut bij Sportplein Eindhoven

Femke heeft als leefstijlcoach en psychosomatisch fysiotherapeut een brede kijk op gezondheid. Als psychosomatische fysiotherapeut specialiseer je je in behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten. 

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Onze werkwijze

De behandeling is primair gericht op het krijgen van inzicht in de klacht en achterliggende oorzaak. Verder leert u tijdens de behandeling hoe u om kunt gaan met de klachten, waardoor deze verminderen of geheel verdwijnen. Afhankelijk van de klacht, kan een aantal effectieve technieken ingezet worden:

• Ademhalingstechnieken
• Ontspanningstechnieken
• Mindfulness
• Conditietraining
• Gesprekstechnieken
• Lichaamsbewustzijnsoefeningen

Behandeling op basis van lichamelijke, psychologische én sociale aspecten

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder leef- en werkomstandigheden.

Klachten zijn vaak het gevolg van een langdurige overbelasting van lichaam en/of geest. Binnen Sportplein levert psychosomatische fysiotherapie een bijdrage aan de holistische benadering van gezondheid en het duurzaam oplossen van lichamelijke klachten.

Afspraak maken?

Contact ons via onderstaande formulier of bel 040-7600090.